Nyheter

Talentprisvinner til Sildajazz

Saksofonist Mathias Hagen vant instrumentalistprisen under talentprogrammet Jazz i Sikte i Stavanger tidligere i år. Lørdag spiller han egen konsert under Sildajazz som en del av prisen.

Jazz i sikte er et utviklingsprogram for unge jazztalenter med Vestlandstilknytning, og arrangeres hver vår i Bergen og Stavanger. Som endel av programmet får prisvinnerne spille konsert på flere av festivalene i regionen.
Saksofonist Mathias Hagen, som vant instrumentalistprisen i Stavanger, har fått med seg pianist Olga Konkova og instrumentalistprisvinneren fra Bergen, bassist Petter Asbjørnsen, til sin konsert under Sildajazz. Konserten finner sted på Skala i Haugesund lørdag 8. august.

– Mathias har utviklet seg enormt den tiden jeg har kjent han gjennom jazz i sikte. Hvis han fortsetter å jobbe så bevist med å utvikle seg selv kunstnerisk, musikalsk og teknisk vil han være med å prege den norske jazzscenen i lang tid fremover, sier Jazz i Sikte-produsent Bergmund Waal Skaslien.

Talentprogram
Jazz i Sikte har eksistert i 14 år og er et samarbeid mellom Vestnorsk Jazzsenter, Nattjazz, Sildajazz, Maijazz, Bergen Jazzforum og Stavanger Jazzforum. alentprogrammet har som mål å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere i og fra Vestlandsregionen. Bandene får i forkant undervisning, veiledning og oppfølging av prosjektleder Bergmund W. Skaslien. Jazz i Sikte er for mange musikere første steg på veien inn i det profesjonelle musikerlivet. Artister som Ine Hoem, Marius Neset, Peder Losnegård (Lido Lido) er blant tidligere deltakere.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev