Nyheter

DNB-prisen til Ellen Andrea Wang

Vinneren av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen er bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. DNB-prisen er på kr 300 000 og deles ut til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen.

Tekst: Kongsberg Jazzfestival
Foto: Yngve Grønvik

Årets prisvinner er blitt omtalt som et av norsk musikks største talenter. Tross sin unge alder er Ellen Andrea Wang en komponist og utøver som har rukket å sette tydelige spor etter seg i norsk jazzliv.

Plateutgivelser med både unge og mer etablerte musikere vitner om en musikalsk modenhet utenom det vanlige. Prisvinneren har de siste årene utfordret tradisjonell sjangertankegang, og er – ikke uten grunn – blitt kalt «kontrajazzisten». Dette er kvaliteter juryen løfter fram i sin begrunnelse.

Ellen Andrea Wang er 28 år gammel, født på Gjøvik og oppvokst i Søndre Land. Bakgrunnen er solid, med bachelorgrad i musikkpedagogikk, mastergrad som jazzbassist, erfaring som bandleder, bandmusiker, låtskriver og plateartist.

Hun slo gjennom med bandet Pixel, og har senest gitt ut albumet «Diving» i eget navn. I disse dager turnerer hun med Pixel, og med verdenskjente Manu Katché.

Norges største jazzpris

DNB-prisen skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener årets prisvinner oppfyller disse kriteriene med god margin.

DNB-prisen er på kr 300 000 og har som uttalt målsetning å være Norges største og viktigste pris på jazzfeltet. Prisen deles ut til markante musikere som har etablert seg i det norske jazzmiljøet. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. I fjor mottok Mathias Eick DNB-prisen, noe han kvitterer for med prisvinnerkonsert i Kongsberg kino torsdag 2. juli.

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev