Nyheter

Herbie Hancock til OsloJazz

Herbie Hancock er klar for Oslo Jazzfestival og Den Norske Opera & Ballett med en av sine sjeldne solokonserter søndag 9. august.

– Dette har jeg drømt om å få til siden jeg begynte i Oslo Jazzfestival for 8 år siden, sier festivalsjef Edvard Askeland. Herbie Hancock inntar scenen i Operaen alene med flygel. For anledningen hentes et stort  Fazioliflygel fra Amsterdam.
– Ingen musikere jeg vet om kommer opp mot Herbie Hancock, han er for meg den komplette musiker, sier festivalsjefen.

Jazzens store stilskaper
Herbie Hancock er den største nålevende stilskaperen innen jazz. Hans bidrag til jazzhistorien i form av “standardlåter” som Watermelon Man, Maiden Voyage og Dolphin Dance på 60-tallet og hans innovative bruk av keyboards med populære og dansbare groover i bånn utover 70- og 80-tallet, viser en fantastisk bredde, oversikt og formidlingsevne.
Hancock har stadig utforsket nye musikalske landskap og bygget broer mellom sjangre, samtidig som han har tatt vare på og utviklet sin egen originale musikalske stemme. Gjennom en strålende karriere som strekker seg over fem tiår og 14 Grammy awards, fortsetter han å begeistre publikum verden over.
Hancock har krysset grensene både til det populærmusikalske landskapet med sitt samarbeid med bl.a Joni Mitchell, Stevie Wonder, Paul Simon, Sting, Bill Laswell, John Mayer, Flying Lotus og til den klassiske verden med bl.a Lang Lang og Los Angeles Philharmonic.

Mer om programmet på Oslo Jazzfestivals hjemmesider.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev