Nyheter

Vossa Jazz-priser

Årets Vossa Jazz-pris ble i går kveld tildelt Thea Hjelmeland. Badnajazz-prisen for 2015 gikk til Bjørne Møen.

Foto: Ådne Dyrnesli/ Vossa Jazz

Den 28. Vossa Jazz-prisen deles ut av Hordaland fylke. Prisen er på kr. 30.000, i tillegg til et trykk av årets Vossa Jazz-plakat laget av Kristin Austreid. Prisen skal gå til den frilans jazzmusikeren fra Hordaland som i løpet av festivalåret har gjort seg mest fortjent til denne hederen. Vossa Jazz-prisen har opp gjennom årene markert det beste som finnes av jazzmusikere i fylket.

I begrunnelsen for tildeling av Vossa Jazz-prisen til Thea Hjelmeland står følgende:
«Årets prisvinnar er ein hardtarbeidande musikar, komponist og tekstforfattar. Sjølv om hovudinstrumentet er vokal, beherskar vinnaren eit utal andre instrument. Vinnaren har samarbeidd med ulike musikarar og innan ulike sjangrar. Det er ein målretta musikar som det siste året har gitt ut eit personleg album som har motteke strålande kritikkar både i musikkpressa og blant publikum. Inspirasjon til musikken hentar prisvinnaren både frå eige kjensleliv og via impulsar frå det store utland. Leikenheit og improvisasjon er  grunnleggande eigenskapar for musikken som vert laga. I år fekk ho Spellemannpris i klassen indie for sitt andre album «Solar Plexus».
Den 28. Vossa Jazz-prisen går til The Hjelmeland.»

Festivalsjef Trude Storheim overrakte Badnajazz-prisen til Bjørne Møen (Foto: Ådne Dyrnesli/ Vossa Jazz)
Festivalsjef Trude Storheim overrakte Badnajazz-prisen til Bjørne Møen (Foto: Ådne Dyrnesli/ Vossa Jazz)

Badnajazz-prisen til Bjørne Møen
Badnajazz-prisen tildeles en person eller institusjon på Voss som arbeider med og for barn og unge innenfor sang, dans og/eller drama. Prisen er på kroner 5000, og vinneren får i tillegg et bildetrykk med tema fra Badnajazz, laget av Ivar Kvåle.

Vossa Jazz sier følgende om årets prisvinner, Bjørne Møen:
«Om årets vinnar heiter det at han har vore med og jobba for å gje born og ungdom musikkopplevingar for, av og med born. Prisvinnaren får denne heideren for sitt arbeid for å legge til rette og driva opplæring innan musikk. Dette gjer han både i sitt profesjonelle virke, men òg gjennom tallause timar på fridtida. 
Det er mang ein musikar på Voss som har nytt godt av prisvinnaren sin store kunnskap om og engasjement for musikk generelt og trommespeling spesielt.
Dette, saman med evna til å ta godt imot små og store  og gjera musikkmiljøet til ein plass der ein trivst og vert sett, gjer at det er med glede for oss i Vossa Jazz å  gje Badnajazz-prisen 2015 til Bjørne Møen.»

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev