Nyheter

Skandinavisk frijazz

Kongsberg Jazzfestival byr på noen av de ypperste innen skandinavisk frijazz i konsertrekka på Odd Fellow. Afrobeatartisten Seun Kuti gjør en eksklusiv klubbkonsert på Energimølla.

Det blir skandinavisk frijazz tre dager på rad på Odd Fellow under årets Kongsberg Jazzfestival. Torsdag kommer trioen LSB (bildet).  Bak bokstavene skjuler tre av de fremste navnene innen svensk frijazz seg; Fredrik Ljungkvist (klarinett/sax), Raymond Strid (trommer) og Johan Berthling (bass). LSB garanterer kvalitet, kreativitet og musikalsk breddeTil fredagens konsert kommer den britiske pianisten Pat Thomas som vi får høre i energisk samspill med danske Lotte Anker (sax), Ingebrigt Håker Flaten (bass) og Ståle Liavik Solberg (trommer).  Lørdag avslutter den danske, nyskapende trioen Dødens Garderobe sammen med saksofonist Laura Toxværd.

Verdensberømt afrobeat
Seun Kuti er den yngste sønnen til den legendariske nigerianske musikeren Fela Kuti, kjent som den fremste stilskaperen innen afrobeat, en sjanger som oppstod i Nigeria på 60-tallet. Seun var 15 år da Fela døde i 1997, og stod allerede da klar til å ta over farens legendariske band, Egypt 80,  både som saksofonist og ledende vokalist.
Til tross for farens ubestridte innflytelse, har Seun Kuti insistert på sitt eget musikalske uttrykk, blant annet ved å blande elementer fra nyere musikksjangre inn i den tradisjonelle afrobeaten.

– Seun Kuti spiller vanligvis på store konsertvenues når han turnerer i Europa. Å høre dette fyrverkeriet av en artist på en intim klubb som Energimølla, er en aldri så liten sensasjon, sier festivalen i en pressemelding.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev