Nyheter

Garbarek til Jazzfest

Jan Garbarek gjør en av sine få Norgeskonserter i år på Jazzfest i Trondheim i mai. Også Come Shine med Jan Erik Vold og Knut Reisersrud samt Trondheim Jazzorkester & Albatrosh er klare for festivalen.

(pressefoto: Guri Dahl)

Jan Garbarek har vært et innflytelsesrikt navn i jazzverdenen i 40 år. Både med egne bandkonstellasjoner, og ikke minst i Keith Jarretts legendariske European Quartet. Med platene «Belonging» og «My Song» ble bandet regnet som en av de viktigste grupper på den internasjonale jazzscenen fra midten av syttitallet og fram til i dag.
– Forbered deg på en fantastisk kveld, hvor Jan Garbarek Group sammen med sine faste medmusikere Rainer Brüninghaus, Yuri Daniel og Trilok Gurt vil fylle Clarion Hotel & Congress til siste plass, sier Jazzfest i en pressemelding.

Come Shine med gjester åpner
Come Shine står for årets åpningskonsert og har med seg jazzpoeten Jan Erik Vold og gitaristen Knut Reiersrud. Kvartetten som i fjor slapp comebackalbumet Red and Gold, er en av de største norske jazzsuksessene de siste tiårene. Torsdag 7. mai åpner de Jazzfest på Dokkhuset. Senere samme kveld kan festivalen by på Trondheim Jazzorkester & Albatrosh med verket «Tree House».
Tidligere har Jazzfest sluppet bestillingsverk med Kåre Kolve, Needlepoint, Sidsel Endresen & Stian Westerhus, Swan, Stina Stjern vs. Motorpsycho og Level 42 og Candy Dulfer & Band.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev