Nyheter

Hamsun-forestilling på KongsbergJazz

Den nordnorske skuespilleren Bjørn Sundquist og den Spellemannpris-nominerte pianisten Jan Gunnar Hoff kommer til Kongsberg Jazzfestival med en intens og kraftfull forestilling basert på Knut Hamsuns lyrikk.

To nordnorske veteraner innen scenekunst og musikk møtes på jazzfestivalen for å tolke en av våre største forfattere. Forestillingen ble satt opp for første gang i 2009 i forbindelse med Hamsunjubileet, og har høsten 2014 spilt for fulle kulturhus i Nord-Norge. Forestillingen tar utgangspunkt i Knut Hamsuns eneste diktsamling, ”Det vilde kor”, i tillegg til Jan Gunnar Hoffs spesialkomponerte musikk.

Nå får publikum på Østlandet endelig anledning til å få med seg denne jubelforestillingen, nærmere bestemt i Kongsberg kino fredag 3. juli. Hamsun-forestillingen utgjør én av festivalens to poesioaser, som er navnet festivalen har gitt sin faste programpost som setter lys på samspillet mellom musikk og litteratur.

– Med en uslåelig kombinasjon av Hamsuns tekster, Bjørn Sundquists formidling og Jan Gunnar Hoffs musikk, tror vi dette blir en poesioase publikum vil huske lenge, sier Tor Dalaker Lund, leder av programkomiteen i jazzfestivalen.

Bjørn Sundquist kan uten overdrivelse kalles Norges mest anerkjente skuespiller og er en kjær skikkelse for de aller fleste etter å ha medvirket i rekordmange filmer, tv-serier og teaterstykker helt siden 1970-tallet.

Jan Gunnar Hoff mottok i 2014 norsk jazz høyeste utmerkelse Buddy-prisen for sin lange fartstid som pianist, komponist og professor. I 2014 ga han ut den kritikerroste plata ”Fly North” som nylig ble nominert til Spellemannsprisen, og som publikum på Kongsberg fikk gleden av å høre live på jazzfestivalen i sommer.

Billetter til forestillingen er allerede i salg.
Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival
her.

pressemelding: Kongsberg Jazzfestival

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev