Nyheter

Gammel festival i ny drakt

Vintagejazz er det nye navnet til Tradjazzweekend i Stavanger. Når festivalen feirer 20-årsjubileum 29. januar til 1. februar er det med en bredere musikalsk profil.

(på bildet over: Georgie Fame)

– Til årets jubileum har vi  valgt å gi festivalen nytt navn fordi vi ønsker å ha en bredere musikalsk profil. Fortsatt skal den tradisjonelle jazzen/New Orleans jazzen ha en sentral plass i programmet, men en ønsker å inkludere også annen jazz/musikksjangere av god gammel årgang; derfor Vintage Jazz, forteller festivalen i en pressemelding.

Iver Kleive, Povl Dissing og Knut Reiersrud spiller avslutningskonseet i St Petri-kirken
Iver Kleive, Povl Dissing og Knut Reiersrud spiller avslutningskonseet i St Petri-kirken

Blant høydepunkter kan nevnes åpningskonsert med brasilianskinfluert musikk med Trio de Janeiro & gjester, dobbeltkonsert med den britiske legenden Georgie Fame, superentertainer Heine Totland  og hans «Buddy-konsert», dansk stringswing med PS Swing og avslutningskonserten i St. Petri kirke med trekløveret Povl Dissing, Knut Reiersrud og Iver Kleive.

Imellom alt dette blir det både lokale og internasjonale artister på flere ulike scener fra formiddag til sene kvelden.

Se hele programmet her.

 

 

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev