Nyheter

Storslipp fra Moldejazz

Når Moldejazz slipper de første navnene til neste års festival, slår de på skarptromma; Sly & Robbie meets Nils Petter Molvær, The Bad Plus Joshua Redman, Dee Dee Bridgewater & The New Orleans Jazz Orchestra, Jack DeJohnette – Made In Chicago og Møster! er blant de Molde-klare artistene.

På bildet over: Joshua Redman (pressefoto Jay Blakesberg)

– Moldejazz har gleden av kunne presentere noen av jazzens største stjerner til neste sommers festival, sier fungerende daglig leder Hans Olav Solli i en pressemelding.

Dee Dee Bridgewater (pressefoto: Mark Higashino)
Dee Dee Bridgewater (pressefoto: Mark Higashino)

Vokaldiva Dee Dee Bridgewater kommer tilbake til Molde i 2015, denne gang med storbandet «New Orleans Jazz Orchestra». Moldejazz kan i tillegg presentere en av vår tids største mannlige jazzvokalister, Kurt Elling. Når stjernetrommisen Jack DeJohnette har satt sammen drømmebandet Made In Chicago av den indre kjerne av jazzmusikere fra Chicago-miljøet, så vil dette være et signaturprosjekt for Moldejazz 2015. For første gang i Norge presenteres samarbeidet mellom stjernekompet Sly & Robbie og Nils Petter Molvær. Et spennende samarbeid er det også mellom Artist In Residence fra 2006, Joshua Redman og The Bad Plus. Det blir et gjensyn med suksessforestillingen Driving Miles, Espen Reinertsen skal fremføre sin JazZtipendiatkonsert med Trondheim Jazzorkester, Kjetil Møster kommer med sitt eksplosive band Møster!, og mange unge vil glede seg over at det blir klubbkonsert med det nye stjerneskuddet Emilie Nicolas.

Sly & Robbie meets Nils Petter Molvær
Som trompetist og komponist har Nils Petter Molvær stadig søkt nye musikalske lydlandskap. Under Moldejazz neste sommer presenteres et unikt samarbeid mellom Molvær og legendariske Sly & Robbie.  Duoen som består av Sly Dunbar og Robbie Shakespeare, har siden slutten av 70-tallet medvirket som produsenter og/eller musikere på flere hundre utgivelser, først og fremst innen reggae og dub. De har også hatt en stadig velvilje til eksperimentering og fornyelse, og en inkluderende tilnærming hvor de også tidligere har samarbeidet med jazzmusikere, blant annet på hitalbumet Rhythm Killers fra 1987, som hadde bidrag fra Henry Threadgill og Bill Laswell.

Sly & Robbie meets Nils Petter Molvær
Sly & Robbie meets Nils Petter Molvær

– Molvær har lenge ønsket å samarbeide med Sly & Robbie, og dette har nå endelig gått i oppfyllelse. Med seg har de også Jan Bang og Eivind Aarseth. Vi kan antagelig forvente heftige og suggererende rytmer i møte med luftige og klangfulle lydlandskap. Spennende blir det i hvert fall, og musikk som vil gjøre det vanskelig å stå stille i Teatret Vårt på Plassen tirsdag 14. juli kl 24:00. Det er første gang dette prosjektet presenteres i Norge, forteller Moldejazz.

The Bad Plus Joshua Redman
De siste årene har saksofonist Joshua Redman blitt så godt som Norgesvenn å regne, etter å ha vært Artist In Residence på Moldejazz i 2006 og ha samarbeidet med Eirik Hegdal, Trondheim Jazzorkester og Ola Kvernberg. Et av saksofonistens siste samarbeidsprosjekt har vært med den hardtarbeidende pianotrioen The Bad Plus. Den akustiske trioen har spilt sammen i 15 år og 10 studioplater, og med det utviklet en egen signatur. Samarbeidet The Bad Plus Joshua Redman så dagens lys første gang i april 2011, da Blue Note i New York initierte trioen til å inkludere en gjest i forbindelse med klubbens 30-års jubileum. Dette skulle vise seg å bli svært fruktbart samarbeid, og har resultert i turneer både i USA og Europa. Den siste tiden har alle fire musikerne også skrevet originalmusikk til det som nå omtales som en helt egen kvartett. Konserten finner sted i Teatret Vårt på Plassen 17. juli.

Mer om Moldejazz-programmet her

Billetter i salg fra i dag
Moldejazz skifter billettsystem og starter fra i dag av et samarbeid med Billettportalen. Billetter kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider fra kl. 12:00 i dag mandag 8/12-14. Samtidig med dette artistslippet legges også ut gunstig prisede dagspass og ukespass i svært begrenset antall.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev