Nyheter

Enkelte reddet i budsjettforlik

De harde budsjettforhandlingene på Stortinget sist uke endte med at enkelte viktige poster for musikkfeltet kom inn igjen.

Budsjettforliket fredag reddet noen fra kutt i siste øyeblikk. Det gjelder VO-midler via Studieforbundene på 40 millioner kroner og  det frie feltet med ensembler og kor som får 10 mill. Den kulturelle spaserstokken har kommet tilbake i budsjettet.  – Per Huseby skal ha stor ære for sin innsats for den kulturelle spaserstokken gjennom pressen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø. At pressestøtten og NRKs mulighet til lisensøkning også ble tatt med til slutt er til fordel for kulturlivet.
– Men, dessverre, reduksjonen i Utenriksdepartementets budsjett med over 20 millioner kroner til kultur ser ikke ut til å bli kompensert. Det fortsettes å appellere sterkt til medlemmene i Utenrikskomiteen om å justere dette på plass igjen, selv om det nå er på overtid, sier Tore Flesjø.

Les mer om budsjettforliket her.

(foto: Wikimedia Commons «Lion Stortinget»)

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev