Nyheter

Kornstad åpner Barentsjazz

Saksofonist Håkon Kornstad åpner Barentsjazz i Tromsø Domkirke torsdag 13. november.

(pressefoto: Erik Burås)

Håkon Kornstad er en av våre fremste jazzmusikere. Han er kjent fra en lang rekke band i norsk jazz som Wibutee og Atomic, og samarbeid med musikere Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen. Kornstad har en stor produksjon å vise til deriblant soloplatene ”Dwell Time” (Jazzland, 2009) og “Symphonies in my head” (Jazzland, 2011). Nylig avsluttet han tre år ved Operahøgskolen. I ifjor høst ble Kornstad invitert av Joshua Redman til å spille solokonsert i selveste Wigmore Hall i London. Nå får han æren av å åpne Barentsjazz 2014 mutters alene i Tromsø Domkirke.

Unge talenter
Unge talenter fra Kongsbakken videregående skole får også mulighet til å vise seg fram under Barentsjazz.  Marie Mikkelsen og Johanna Solheim er begge elever ved skolen og på Barentsjazz stiller de med sine egne band til ettermiddagsjazz 14. november. Saksofonist Johanna Solheim spiller med egen kvartett og vokalist Marie Mikkelsen med RATAMA.
– Barentsjazz gleder seg over at vi kan presentere disse fantastiske unge musikerne på vår festival, sier Barnetsjazz i en pressemelding.

Tre dager med jazz
Barentsjazz setter sitt preg på Tromsøby i tre dager fra torsdag 13. november. Festivalen består totalt av 14 arrangementer og arrangeres på Kafé Globus, i Tromsø Domkirke, i Forum og på Café Sånn. På programmet står blant annet Espen Eriksen Trio, Tromsø Storband, Mimmi Tamba, Baker Hansen (Chet på norsk) og svensk-norske IPS.
Fullt program finner du her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev