Nyheter

Videointervju med Frøy Aagre

– Enkelte låter kommer servert på et fat. Andre låter er en prosess. Noen låter jobber jeg med i flere år. «City lights» er en slik, forteller saksofonist og komponist Frøy Aagre i et videointervju fra TONO.

Frøy Aagre platedebuterte i 2004 etter musikkstudier i blant annet England og Argentina. Hun har senere gitt ut flere album, og turnert både i Europa, Nord-Amerika og Asia. Hun regnes for å være blant landets dyktigste saksofonister og jazzkomponister. Verket «City Lights», utgitt i fjor, ble av Aftenposten kalt «en låt du ikke vil gå glipp av».  I forbindelse med TONOs intervjuserie TONO Sessions, har Aagre blitt intervjuet av Askil Holm om hvordan hun skriver musikk.

TONO Sessions med komposisjon i fokus
Frøy Aagre synes det er flott at TONO i samarbeid med Askil Holm setter fokus på komposisjon som kunst, håndverk og levevei.  – Det er viktig å skape forståelse av komposisjon som et ordentlig yrke og et håndverk som krever en masse kompetanse. Strømming fjerner deler av inntekstgrunnlaget og åndverksloven er under press, derfor er det ekstra viktig å verdsette denne yrkesgruppen ved å sikre best mulige levevilkår, sier Aagre.
Intervjuet med Aagre er ett av 10 i en videointervjurekke som TONO, komponistenes  forvaltningsorganisasjon, lanserer denne høsten. Intervjuene er laget i samarbeid med låtskriver og artist Askil Holm, som kombinerer egen låtskrivervirksomhet og artistkarriere med undervisningsopplegget «Låtmakerne», hvor elever fra ungdoms- og videregående skole til studenter ved musikkfag på universitet og voksne lærer å skrive musikk.  Hensikten er å skape økt forståelse for låtskriving og komposisjon som fag. Opptakene er gjort på Riksscenen i Oslo, og produksjonsselskap har vært Sheriff Film Company.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev