Nyheter

Norsk-polsk jazztoppmøte

Gitarist Jacob Young har med seg Trygve Seim og tre polske toppmusikere når han spiller fra det kritikerroste ECM-albumet Forever Young på Nesodden og i Oslo kommende helg.

På forsommeren slapp den norsk-amerikanske gitaristen, produsenten og låtskriveren Jacob Young sitt tredje album på ECM, «Forever Young». Albumet har fått svært god mottagelse i både norsk og internasjonal presse, blant annet en omtale i Rolling Stone Magazine. Etter en velykket USA-turné og festivaljobber i Europa står nå Norge for tur. Fredag 26. september spiller bandet på Nesodden Jazzklubb og søndag 28. september på Cosmopolite i Oslo.

Marcin Wasilewski, Trygve Seim, Michal Meskievicz, Jacob Young og  Slawomir Kurkiewicz  (foto: Summer Krinsky/ECM Records)
Marcin Wasilewski, Trygve Seim, Michal Meskievicz, Jacob Young og Slawomir Kurkiewicz (foto: Summer Krinsky/ECM Records)

Norsk-polsk ECM-møte
I likhet med Young og Seim er også polakkene ECM-artister, og har utgitt plater i eget navn som Marcin Wasilewski Trio, og for noen år siden som tre fjerdedeler av Tomasz Stanko Quartet. Det er således ingen overdrivelse å hevde at besetningen teller navn med svært godt internasjonalt omdømme.
Mens Jacob Young (44) og Trygve Seim (43) har kjent hverandre siden skoletida og har en duo sammen, ble Seim kjent med Wasilewski og Kurkeiwicz da de tre var medlemmer av turnébandet til trommeesset Manu Katché. Under Oslo Jazzfestival for to år siden var Wasilewski hjemme hos Seim, og ble oppmerksom på noen Young-noter som sto framme på saksofonistens piano. Han begynte å spille og likte det han hørte, Seim nevnte seinere dette for ECM-sjef Manfred Eicher, og i fjor høst ble «Forever Young» innspilt i Rainbow Studio i Oslo med radarparet Eicher/Jan Erik Kongshaug i kontrollrommet.

Jacob Young Kvintett spiller på Nesodden Jazzklubb fredag 26. september og på Cosmopolite i Oslo søndag 28. september.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev