Nyheter

DNB-prisen til Mathias Eick

Vinneren av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen er jazzmusikeren og trompetisten Mathias Eick.

Tekst: Mediegruppa i Kongsberg jazzfestival
Foto: Margit Åsarmoen

Mathias Eick har vært en sentral person i det norske jazzmiljøet i mange år, og hadde sitt gjennombrudd med Jaga Jazzist og Motif. Med sistnevnte fikk han også prisen Young Nordic Jazz Comets i 2001, og det er med disse to bandene at han i sin tid ble kjent i det norske jazzmiljøet. Hans sentrale prosjekt for tiden er hans egen kvintett med to trommeslagere.

En allsidig prisvinner
Eick er en allsidig musiker som også har spilt med artister innenfor andre sjangre som f.eks. Thomas Dybdahl og Motorpsycho, og nå i det siste, Elivra Nikolaisen. Han spiller en hel haug med instrumenter i tillegg til hovedinstrumentet trompet, f.eks. vibrafon, akustisk bass, piano og gitar. I 2006 ble han kåret til verdens beste unge Jazztalent og han er en de norske artistene som gir ut musikk på det prestisjetunge plateselskapet ECM. 

DNB-prisen
DNB-prisen er på 300 000,- og har som uttalt målsetning å være Norges største og viktigste pris på jazzfeltet. Prisen deles ut til markante musikere som har etablert seg i det norske jazzmiljøet under jazzfestivalens siste dag, og deles ut av Knut Borge som også sitter i juryen. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på festivalen året etter. Tidligere har både Håkon Mjåset Johansen, Ola Kvernberg og Solveig Slettahjell vunnet denne prisen. Se oversikt over tidligere DNB-prisvinnere her (wiki)

 

 

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev