Nyheter

Nattjazzprogram komplett

Med Bloody Beach (bildet), Ibrahim Electric og Bergen Ungdomsstorband er Nattjazz-programmet komplett. Torsdag 22. mai starter den ti dager lange festivalen i Bergen.

Danske Ibrahim Electric har de siste årene blitt et velrennomert liveband i Europa, og musikerne i trioen er blant de mest ettertraktede instrumentalistene i Danmark. Sammen utforsker de grensene mellom jazz, rock, afro og funk. – Egne komposisjoner, sammen med klassikere fra Jimi Henrix og Eddie Harris blir presentert med rå energi og groove, og live er trioen en fantastisk konsertopplevelse, skriver Nattjazz i en pressemelding. Fredag 30. mai er de tilbake i Bergen.

Energisk og svingende ungdomsstorband
Bergen Ungdomsstorband ble etablert av Bergen Kulturskole i september 2005, og er et tilbud til spesielt interesserte og talentfulle musikanter i Hordaland mellom 12 og 19 år. Med stor interesse for latinsk musikk tar saksofonisten Kåre Kolve med seg erfaringen fra Mambo Companeros inn i ungdomsstorbandet, og byr på en historisk reise i kubansk storbandmusikk.
– Energisk, rytmisk og svingende fra noen av fylkets mest lovende musikanter, forteller Nattjazz.

Lokale favoritter
Bloody Beach har lenge vært en lokal favoritt i Bergen, men har også gjort seg bemerket langt utenfor bygrensene med sin særegne sjangerblanding av psykedelia, poprock og afrobeat. I mars ga bandet ut sitt etterlengtede debutalbum «Bloody Beach Pirate Radio Presents», som ble godt mottatt i landets aviser. I sommer er kvintetten også bekreftet til festivaler som Øya og Roskilde, men først blir det bonanza og musikkfest i Røkeriet på siste dag av Nattjazz 2014.

Premiere på ny, eksperimentell dokumentarfilm
Forløp er en eksperimentell dokumentar som ved hjelp av timelapseteknikk og musikk beskriver en kulturhistorisk anleggsprosess. Regissør Erlend Haarr Eriksson har laget en unik billedmessig og musikalsk fremstilling av et historisk skipsverft som forvandles til et moderne skolebygg. Gitarist Thomas Dahl har komponert et helt nytt musikkverk som komplimenterer den arkitektoniske utviklingen i filmen. På Nattjazz fredag 30. mai blir det urpremiere, der musikken fremføres med band live, med filmen på stort lerret i Cinemateket.

Mer om Nattjazz-programmet her.

(pressefoto: Andreas Kleven Rasmussen)

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev